Forum MUSIC LATINO Strona Główna
Zaloguj

Katia Aveiro

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum MUSIC LATINO Strona Główna -> Artyści / Piosenkarze i Piosenkarki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
JR
Administrator



Dołączył: 07 Sty 2008
Posty: 4845
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: women

PostWysłany: Śro 15:59, 26 Sie 2015    Temat postu: Katia Aveiro

Katia Aveiro właściwie Liliana Catia dos Santos Aveiro - wokalistka portugalska, siostra piłkarza Cristiano Ronaldo.

Ur. 5 października 1976 w Funchal, Madera
Wykonuje muzykę z gatunku pop latino, baladas romanticas. Rozpoczęła karierę w 2005 roku. Początkowo występowała pod pseudonimem Ronalda. Ma dwóch synów: Rodrigo i Denisa.
Nieoficjalnie mówi się, że zamierza wystąpić w przyszłorocznym Konkursie Piosenki Eurowizji

Dyskografia:
2005: Pronta pra te amar (Ronalda)
2006: Esperança (Ronalda)
2007: De corpo e alma (Ronalda)
2013: Boom sem parar
2014: Latina de cuerpo y alma
2015: Delicia (ft Marcus Machado)

Katia feat. Wildboyz - Boom Sem Parar
https://www.youtube.com/watch?v=wczh_pX9pSs

Katia Aveiro - Latina de cuerpo y alma
https://www.youtube.com/watch?v=CdbAOebGOHw

Katia Aveiro & Marcus Machado - Delicia
https://www.youtube.com/watch?v=S3ixvxTbaUk


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Manterola
Gwiazda Latino



Dołączył: 10 Mar 2009
Posty: 2697
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: women

PostWysłany: Czw 10:07, 27 Sie 2015    Temat postu:

Jej glos to nic specjalnego, i piosenkom troche brakuje polotu (szczegolnie Latina..wydaje sie byc nagrana 15 lat temu) ale mysle, ze wyslanie Katii na Eurowize to nie jest zla decyzja. Portugalia nie ma nic do stracenia, bo tak jak Polska, zajmuje zawsze ostatnie miejsca, ale przynajmniej nazwizko Ronaldo wzbudzi ciekawosc ludzi)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Suerte
Gwiazda Latino



Dołączył: 09 Kwi 2012
Posty: 1682
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: women

PostWysłany: Czw 16:28, 27 Sie 2015    Temat postu:

Manterola napisał:
Jej glos to nic specjalnego, i piosenkom troche brakuje polotu (szczegolnie Latina..wydaje sie byc nagrana 15 lat temu) ale mysle, ze wyslanie Katii na Eurowize to nie jest zla decyzja. Portugalia nie ma nic do stracenia, bo tak jak Polska, zajmuje zawsze ostatnie miejsca, ale przynajmniej nazwizko Ronaldo wzbudzi ciekawosc ludzi)

Właśnie przesłuchałam tę piosenkę i też jakoś szczególnie mnie nie zachwyciła, jednak rzeczywiście znane nazwisko z pewnością wywoła niemałe zainteresowanie. Poza tym nie podoba mi się jej wcześniejszy pseudonim artystyczny, wygląda tak, jakby na siłę próbowała wybić się na karierze brata.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum MUSIC LATINO Strona Główna -> Artyści / Piosenkarze i Piosenkarki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Programy
Regulamin