Forum MUSIC LATINO Strona Główna
Zaloguj

Madredeus

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum MUSIC LATINO Strona Główna -> Artyści / Zespoły
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
JR
Administrator



Dołączył: 07 Sty 2008
Posty: 4845
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: women

PostWysłany: Pon 10:06, 30 Cze 2008    Temat postu: Madredeus

Madredeus - portugalski zespół wykonujący tradycyjną muzykę portugalską bezpośrednio inspirowaną fado, założony w 1985 roku. Międzynarodową popularność przyniósł mu w 1994 występ w filmie Lisbon Story. W roku 2007 zespół tymczasowo zawiesił działalność.

Członkowie zespołu:
Teresa Salgueiro - wokal
Pedro Ayres Magalhaes - gitara klasyczna
Jose Peixoto - gitara klasyczna
Carlos Maria Trindade - instrumenty klawiszowe
Fernando Judice - basowa gitara akustyczna

Dyskografia:
Os Dias da MadreDeus (1987)
Existir (1990)
Lisboa (1992, live)
O Espirito da Paz (1994)
Ainda (1995, ścieżka dźwiękowa do filmu Lisbon Story)
O Paraíso (1997)
O Porto (1998)
Antologia (2000)
Movimento (2001)
Euforia (2002)
Electronico (2002)
Um Amor Infinito (2004)
Faluas do Tejo (2005)

Strona oficjalna: [link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum MUSIC LATINO Strona Główna -> Artyści / Zespoły Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Programy
Regulamin