Forum MUSIC LATINO Strona Główna
Zaloguj

India

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum MUSIC LATINO Strona Główna -> Inni...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
enamorada
Administrator



Dołączył: 27 Cze 2008
Posty: 8090
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Słupsk (woj. pomorskie)
Płeć: women

PostWysłany: Śro 20:30, 27 Maj 2015    Temat postu: India


Jej pełne nazwisko to Linda Viera Caballero, szerzej znana jest jako India lub La India, a niektórzy nazywają ją także La Princesa de la Salsa. Urodziła się 9 marca 1969 roku w Río Piedras na Puerto Rico, tam też rozpoczęła się jej kariera artystyczna. India jest jedną z najbardziej znanych wokalistek muzyki tropikalnej. Pierwszą płytę nagrała w języku angielskim, późniejsze już po hiszpańsku. Jej najbardziej rozpoznawalną piosenką jest duet z Markiem Anthonym, "Vivir lo nuestro".
https://www.youtube.com/watch?v=nuI3OEaJhBQ
Oboje wyglądali wtedy strasznie Razz

Dyskografia:
1990 - Breaking Night
1992 - Llegó La India... Vía Eddie Palmieri
1994 - Dicen Que Soy
1997 - Sobre el Fuego
1999 - Sola
2002 - Latin Song Bird: Mi Alma y Corazón
2006 - Soy Diferente
2010 - Única

Obecnie India nagrywa nową płytę, na której znajdą się covery piosenek Juana Gabriela. Pierwszym singlem jest "Ahora que te vas"
https://www.youtube.com/watch?v=yesF2dgSsKQ

Według mnie warto poznać Indię, to jeden z najlepszych głosów muzyki hiszpańskojęzycznej, polecam jej piosenkę "El hombre perfecto", jest przepiękna Smile
https://www.youtube.com/watch?v=hyT_xbpSa24


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum MUSIC LATINO Strona Główna -> Inni... Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Programy
Regulamin