Forum MUSIC LATINO Strona Główna
Zaloguj

Diana Navarro

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum MUSIC LATINO Strona Główna -> Inni ...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
enamorada
Administrator



Dołączył: 27 Cze 2008
Posty: 8166
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Słupsk (woj. pomorskie)
Płeć: women

PostWysłany: Wto 3:42, 24 Lut 2015    Temat postu: Diana Navarro



Jej pełne nazwisko to Diana Navarro Ocaña, urodziła się 21.04.1978r. w Maladze. Stała się rozpoznawalna w 2005 roku dzięki piosence "Sola", która pochodzi z jej debiutanckiego albumu "No te olvides de mí". Za ten album otrzymała nagrodę Premio Ondas a la mejor artista revelación de 2005. Diana jest znana z łączenia tradycyjnych gatunków jak flamenco i copla z rytmami arabskimi, orientalnymi, klasycznymi, itp.

Dyskografia:
2005 - No te olvides de mí
2007 - 24 rosas
2008 - Camino verde
2011 - Flamenco
2012 - Género chica

Jak dla mnie ma przewspaniały głos, piękne piosenki i klimatyczne teledyski, polecam wszystkim, którzy jeszcze nie mieli okazji zapoznać się z jej twórczością Smile Z resztą jak to mam już w zwyczaju, zamieszczam poniżej kilka moich ulubionych piosenek tej wokalistki.

"Sola"
https://www.youtube.com/watch?v=76PzGrySXfM

"Ea"
https://www.youtube.com/watch?v=HB4IFhbRPEk

"Embrujá por tu querer"
https://www.youtube.com/watch?v=z9vxC_LJxaU

"Mira lo que te has perdío"
https://www.youtube.com/watch?v=h5LXKh34gwI

"Farruca"
https://www.youtube.com/watch?v=1CXR7VixJPc

"No te olvides de mí"
https://www.youtube.com/watch?v=k_FXSEH_LyM

"Esto es lo que hay"
https://www.youtube.com/watch?v=m0-yGwgROIE


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez enamorada dnia Wto 4:11, 24 Lut 2015, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Suerte
Gwiazda Latino



Dołączył: 09 Kwi 2012
Posty: 1743
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: women

PostWysłany: Nie 23:19, 12 Lip 2015    Temat postu:

Ostatnio bardzo polubiłam jej muzykę. Ma naprawdę świetny głos i piękne, klimatyczne piosenki. Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Suerte
Gwiazda Latino



Dołączył: 09 Kwi 2012
Posty: 1743
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: women

PostWysłany: Pią 19:20, 15 Kwi 2016    Temat postu:

Najnowszy teledysk Diany do piosenki "Ni siquiera nos quedó Paris": http://youtu.be/CNwCGyMRf4c

A już 27 maja ukaże się jej nowy album zatytułowany "Resiliencia".


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
enamorada
Administrator



Dołączył: 27 Cze 2008
Posty: 8166
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Słupsk (woj. pomorskie)
Płeć: women

PostWysłany: Pią 21:08, 15 Kwi 2016    Temat postu:

Nic nie wiedziałam o nowej piosence, tym bardziej o płycie, ale cieszę się, że Diana nagrywa coś nowego Smile Ładna piosenka i klip, zabrakło mi jedynie tego charakterystycznego andaluzyjskiego brzmienia, jakie charakteryzowało jej poprzednie albumy.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Suerte
Gwiazda Latino



Dołączył: 09 Kwi 2012
Posty: 1743
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: women

PostWysłany: Sob 9:46, 16 Kwi 2016    Temat postu:

Mi się bardzo podoba zarówno teledysk jak i piosenka, szczególnie motyw ze skrzypcami i wiolonczelą. Smile Ponoć cały album ma być w klimacie...electro popu, z domieszką flamenco, zarzueli i copli.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
enamorada
Administrator



Dołączył: 27 Cze 2008
Posty: 8166
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Słupsk (woj. pomorskie)
Płeć: women

PostWysłany: Sob 17:53, 16 Kwi 2016    Temat postu:

Diana Navarro i electro pop? Nie wiem, czy to oby na pewno najlepsze połączenie... Ale pożyjemy, zobaczymy Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Suerte
Gwiazda Latino



Dołączył: 09 Kwi 2012
Posty: 1743
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: women

PostWysłany: Sob 22:39, 16 Kwi 2016    Temat postu:

Też mnie zdziwiła ta informacja i mam cichą nadzieję, że to tylko plotki. Chociaż może nie będzie tak źle i wyjdzie z tego coś interesującego. Pozostaje czekać na premierę. Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
enamorada
Administrator



Dołączył: 27 Cze 2008
Posty: 8166
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Słupsk (woj. pomorskie)
Płeć: women

PostWysłany: Nie 22:51, 21 Sty 2018    Temat postu:

Płyta "Resiliencia" jest wspaniała! Chyba nawet wspominałam coś o niej w innym temacie. Najlepszy album od "No te olvides de mí", albo nawet lepszy niż jej debiut, który dotychczas podobał mi się najbardziej Smile Rzeczywiście pojawia się tam trochę elektronicznego brzmienia, w jednej z moich ulubionych piosenek z całego albumu, "La reina de Occidente", ale w powiedzmy bardzo wyważony sposób, nie odbiegający jakoś drastycznie od tego, co tworzyła wcześniej, brzmi to bardzo naturalnie Smile Najbardziej ze wszystkich spodobała mi się "Me amo y me acepto completamente", wspaniała piosenka, człowiek tego słucha i od razu czuje się lepiej. Poza tym pojawia się tam drobny polski akcent Wink Innymi z moich ulubionych są "El perdón", "Angelito de canela", "Haz conmigo lo que quieras", "La revolución del amor sincero" i "Los niños, no". Czyli łącznie 7 piosenek na 13 wszystkich Smile Bardzo polecam tą płytę Smile
"La reina de Occidente"
https://www.youtube.com/watch?v=vKRxJGyFghU
"Me amo y me acepto completamente"
https://www.youtube.com/watch?v=by6tEEBN69k
"El perdón" (wraz z teledyskiem)
https://www.youtube.com/watch?v=PaYwXNyIeOc
"Angelito de canela"
https://www.youtube.com/watch?v=4xXgPDnGudg
"Haz conmigo lo que quieras"
https://www.youtube.com/watch?v=AMXuAEGVreE
"La revolución del amor sincero"
https://www.youtube.com/watch?v=nDk55nUwuxg
"Los niños, no"
https://www.youtube.com/watch?v=Rr4SkwSxyqI


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum MUSIC LATINO Strona Główna -> Inni ... Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Programy
Regulamin