Forum MUSIC LATINO Strona Główna
Zaloguj

Juan Gabriel

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum MUSIC LATINO Strona Główna -> Inni...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Manterola
Gwiazda Latino



Dołączył: 10 Mar 2009
Posty: 2697
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: women

PostWysłany: Wto 20:01, 20 Sty 2015    Temat postu: Juan Gabriel



Juan Gabriel, właściwie Alberto Aguilera Valadez (ur. 7 stycznia 1950 r. w Parácuaro, w stanie Michoacán, w Meksyku) - meksykański piosenkarz, aktor i producent muzyki, głównie mariachi i latynoskiego popu.

W Meksyku jest jednym z najbardziej znanych wykonawców tej muzyki. Napisał ponad 1800 piosenek. Sprzedano ponad 100 milionów płyt z jego wykonaniami, oraz ponad 50 milionów z nagraniami, które współtworzył. Piętnaście jego płyt uzyskało tytuły złotych i platynowych

Dyskografia:

1971 El Alma Joven
1972 El Alma Joven II
1973 El Alma Joven III
1974 Juan Gabriel con el Mariachi Vargas de Tecalitlán
1975 10 éxitos
1976 A mi guitarra
1976 10 de los grandes
1977 Juan Gabriel con mariachi Vol. II
1977 Te llegará mi olvido
1978 Siempre estoy pensando en ti
1978 Siempre en mi mente
1978 Espectacular
1979 Mis ojos tristes
1979 En esta primavera (De su película)
1979 Con amor (Con Estela Nuñez)
1980 Ella (Su último disco con RCA Victor, estuvo a la venta solo en USA, pero fue retirado de inmediato a la venta)]]
1980 Me gusta bailar contigo
1980 Recuerdos
1980 Con el Mariachi América de Jesús Rodríguez de Hijar
1981 Con tu amor
1982 Cosas de enamorados
1983 Todo
1984 Recuerdos ll
1984 Frente a Frente Vol. 1 (Con Rocío Dúrcal)
1986 Pensamientos
1986 15 Años de éxitos rancheros
1987 Debo hacerlo
1987 Frente a Frente (Con Joan Sebastian)
1987 Frente a Frente Vol. 2 (Con Rocío Durcal)
1989 15 Años, 15 Baladas, 15 Éxitos
1990 Juan Gabriel en el Palacio de Bellas Artes
1994 Gracias por esperar
1995 El México que se nos fue
1996 Lo mejor de los tres grandes (Disco 1)
1996 Juntos otra vez con Juan Gabriel y Rocío Dúrcal (Con Rocío Dúrcal)
1996 Las tres señoras
1997 Homenaje a Juan Gabriel
1998 Por mi orgullo
1998 Celebrando 25 años de Juan Gabriel en el Palacio de Bellas Artes
1998 25 Aniversario solos, duetos y versiones especiales
1998 Juan Gabriel con banda... El Recodo
1999 Románticos! (Con Rocío Durcal)
1999 Todo está bien
2000 Abrázame muy fuerte
2001 Por los siglos
2003 Inocente de ti
2004 Las 15 eternas de Juan Gabriel
2004 Los 15 grandes éxitos de Juan Gabriel
2006 La historia del divo
2007 Los Gabriel... Simplemente amigos (Con Ana Gabriel)
2008 Los Gabriel cantan a México (Con Ana Gabriel)
2008 Los Gabriel... Para ti (2 en 1 "Los Gabriel... Simplemente amigos" y "Los Gabriel cantan a México")(2 CD'S)(Con Ana Gabriel)
2008 Lo esencial de Juan Gabriel (3 CD'S)
2008 El divo canta a México
2009 Mis canciones, mis amigos
2009 Lo esencial de las rancheras de Juan Gabriel
2010 Mis Favoritas: Juan Gabriel
2010 Juan Gabriel
2010 Boleros
2011 1 es Juan Gabriel
2012 40 Aniversario (3 CD'S)
2012 Bailando
2012 Celebrando
2014 Mis 40 en Bellas Artes
2015 Los Dúo

Najslawniejsze albumy innych artystow z piosenkami Juana Gabriela:

1976 Rocío Dúrcal (Tarde, Fue un placer conocerte, Fue tan poco tu cariño, Jamás me cansaré de ti)
1980 Estela Núñez "Demasiado Amor"
1980 Angélica María "De nuevo...Canta a Juan Gabriel"
1982 Rocío Dúrcal "Canta lo Romántico de Juan Gabriel"
1983 Aída Cuevas "Canta a Juan Gabriel"
1984 Rocío Dúrcal "Amor Eterno"
1986 Lucha Villa "Canta a Juan Gabriel"
1986 Rocío Dúrcal "Siempre"
1987 Sham Genesta "Viva Monna Bell!"
1988 Isabel Pantoja "Desde Andalucía" y "Así Fue"
1992 Mona Bell "Ahora"
1993 Alberto Vázquez "Alberto y Juan"
1993 Ana Gabriel "Luna"
1993 Ángela Carrasco "Una producción de Juan Gabriel"
1995 Lola Beltrán, Lucha Villa y Amalia Mendoza, "Las 3 Señoras"
1997 Rocío Dúrcal "Juntos Otra vez"
2001 José José "Tenampa"
2001 Nydia "Nydia"
2011 Jas Devael "Homónimo"
2011 Isabel Pantoja "Homónimo"

Najwieksze hity:

Amor Eterno
Querida
Abrazame muy fuerte
Hasta que te conocì
Te sigo amando
La diferencia
Se me olvido otra vez
Noa Noa


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Manterola dnia Wto 20:01, 20 Sty 2015, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Manterola
Gwiazda Latino



Dołączył: 10 Mar 2009
Posty: 2697
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: women

PostWysłany: Wto 20:13, 20 Sty 2015    Temat postu:

Dziwnie, ze nie mielismy jeszcze tematu o Juanie Gabrielu Surprised Ja przyznam, ze jego samego slucham bardzo rzadko, ale wiele jego piosenek spiewanych przez innych piosenkarzy nalezy do moich naukochanszych utworow, do ktorych czesto wracam . Szczegolnie Querida spiewana przez Kalimbe oraz skladanka JG spiewana przez Alejandro Fernandeza. Kocham tez Amor Eterno we wszystkich wykonaniach.

Z wielka niecierpliwoscia czekam na najnowsza plyte Juana - Los Duos czyli najwieksze hity spiewane w duetach (m.in z Laura Pausini, Luisem Fonsim, Bisbalem czy Noelem Schajrisem czy Anahi)
Premiera w polowie lutego. Pierwszym singlem jest "Querida" spiewana z Juanesem (pokochalam to wykonanie od pierwszego przesluchania):
https://www.youtube.com/watch?v=oADpF--uirA



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Suerte
Gwiazda Latino



Dołączył: 09 Kwi 2012
Posty: 1743
Przeczytał: 8 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: women

PostWysłany: Sob 22:33, 24 Sty 2015    Temat postu:

Nie jestem jakąś szczególną fanką jego twórczości, aczkolwiek bardzo lubię album "con el Mariachi Vargas de Tecalitlan", jest genialny. Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Manterola
Gwiazda Latino



Dołączył: 10 Mar 2009
Posty: 2697
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: women

PostWysłany: Wto 19:53, 10 Lut 2015    Temat postu:

Nie wiem czemu wydawalo mi sie, ze nowa plyta Juana Gabriela wyjdzie w Walentynki, jesli data premiery byla przewidziana na dzis.
Plyta jeszcze przed premiera byla na na pierwszym miejscu bestsellerow w 11 krajach.
tutaj mozna poczytac o albumie oraz obejrzec klip-skladanke promujacy plyte:
[link widoczny dla zalogowanych]

Piosenka z Bisbalem jest swietna serce

P.S Na spotify mozna polsuchac plyty w zwyklej wersji, w wersji deluxe oraz komentarzy Juana do kazdej piosenki.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Manterola dnia Wto 19:55, 10 Lut 2015, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum MUSIC LATINO Strona Główna -> Inni... Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Programy
Regulamin